Pågående svetsningsarbete

Svetsning av cortenplåt

Svetsning är en väsentlig teknik inom industrin. Genom sammansmältning av material bidrar tekniken till att skapa av robusta och hållbara stålkonstruktioner. På Glasmek strävar vi efter att tillgodose behoven inom stål- och aluminiumindustrin genom att erbjuda specialiserade svetstjänster av högsta kvalitet. En viktig del av vårt omfattande tjänsteutbud är svetsning av cortenplåt – ett väderbeständigt konstruktionsstål som är idealiskt för en rad olika ändamål.

Cortenplåt – ett tåligt material som funkar med olika svetstekniker

Cortenplåt är en banbrytande form av rosttåligt stål som ofta nyttjas för att skapa hållbara och snygga byggkonstruktioner. Dess unika patina, som likt brons förändras över tid, ger inte bara en estetiskt tilltalande yta utan eliminerar också behovet av regelbundet underhåll. Cortenstålet berikas med olika legeringar som koppar, krom, nickel och fosfor, vilket gör att materialet står emot rost på ett oöverträffat sätt. Faktum är att cortenplåt har en korrosionsmotståndskraft som är fem till åtta gånger högre än konventionellt kolstål. Dess anpassningsbarhet till olika svetsmetoder gör i sin tur att materialet är idealiskt för Glasmeks högprecisionssvetsning. Med cortenplåt som material och oss som samarbetspartner öppnas en stor värld av designmöjligheter. Vi garanterar en förstklassig kvalitet på detaljnivå – vi ser exempelvis till att använda den optimala svetstekniken för just ditt projekt och nyttja tillsatsmaterial som bibehåller materialets rosttröghet.

Anlita Glasmek för förstklassig svetsning av cortenplåt

När du väljer att anlita Glasmek för svetsning av cortenplåt så lägger du ditt projekt i händerna på ett företag som inte bara behärskar konsten av svetsning, utan också strävar efter att erbjuda förstklassiga resultat varje gång. Vårt erfarna team av svetsare har den utbildning och specialkompetens som krävs för att utföra felfri svetsning av cortenplåt. Vår personal förstår vikten av noggrannhet och precision i varje svetsfog för att säkerställa ett starkt och hållbart resultat. Utöver svetsning erbjuder vi även en rad olika tilläggstjänster för bearbetning av materialet, exempelvis varmgalvanisering, elförzinkning och våtlackering. Vi kan med andra ord skräddarsy ditt projekt beroende på dina specifika behov och önskemål. Cortenplåt kan med hjälp av oss på Glasmek förvandlas till en mängd olika konstruktioner. Från skorstenar, broar och containrar till trädgårdsprodukter, kraftledningsstolpar och vägbelysning erbjuder cortenplåt nästintill oändliga möjligheter för kreativ och funktionell design. Tveka inte att kontakta oss på Glasmek redan idag för att diskutera dina behov och önskemål. Inget projekt är för stort eller för litet för oss!

Vanliga frågor om svetsning av cortenplåt

Vad är cortenplåt?

Cortenplåt är ett rosttrögt och hållbart stålmaterial som berikats med olika legeringar som exempelvis koppar, krom, nickel och fosfor.

Vilka svetstekniker kan användas med cortenplåt?

Cortenplåt kan användas med alla typer av svetstekniker. Kontakta oss direkt för rådgivning eller om du vill boka svetsning!

 

0
Feed

Lämna en kommentar