Svetsare

Olika typer av svetsning som vi erbjuder

Behöver du hjälp och vägledning inom svetsning? Funderar du på skillnaden mellan bågsvetsning, TIG-svetsning och MIG/MAG-svetsning? Läs vidare för att upptäcka de olika svetsningsteknikerna vi på Glasmek erbjuder och hur de kan gynna dina projekt!

Svetsningsmetoderna vi använder

Svetsning är en teknik som används inom många industrier för att sammanfoga och sammansmälta material och skapa starka och hållbara konstruktioner. På Glasmek är vi stolta över att erbjuda ett brett urval av tjänster som möter behov inom både stål- och aluminiumindustrin. Med vår expertis och erfarenhet kan vi utföra olika typer av svetsning med hög precision och kvalitet. Vi kan även vägleda dig inom olika svetsningsmetoder.

Bågsvetsning

Bågsvetsning är en av de vanligaste och användbara metoder när det kommer till svetsning. Vid bågsvetsning skapas en elektrisk ljusbåge mellan arbetsstyckena och en svetsströmkälla används för att smälta samman materialet och skapa en stark fog.

TIG-svetsning

Inom svetsning finns det olika varianter och tekniker som kan användas beroende på specifika behov och krav. En sådan teknik är TIG-svetsning (Tungsten Inert Gas), där en icke-förbrännbar wolframelektrod används för att producera svetsfogen under en skyddande atmosfär av inert gas. TIG-svetsning är idealisk för precisionssvetsning och ger möjlighet till kontrollerad svetsning av tunna material och svårtillgängliga områden.

MIG/MAG-svetsning

Utöver bågsvetsning och TIG-svetsning kan vi även erbjuda MIG/MAG-svetsning (Metal Inert Gas/Metal Active Gas). Denna svetsningsteknik använder en trådelektrod och en skyddsgas för att skapa svetsfogen. MIG/MAG-svetsning är effektiv för snabb svetsning av större ytor och är vanligt förekommande inom industriell produktion.

Svetsning du kan lita på

På Glasmek har vi den kompetens och erfarenhet som krävs för att utföra svetsning med hög kvalitet och precision. Vårt erfarna team av svetsare är välutbildade och har expertkunskaper inom svetsning av både stål och aluminium. Vi förstår vikten av att leverera resultat av högsta standard och arbetar noggrant för att säkerställa att svetsfogen är stark och hållbar.

Vi erbjuder dessutom ett stort utbud av tilläggstjänster som kompletterar vår svetsningsexpertis. Det inkluderar bearbetningstjänster som svarvning, gängning, borrning, klippning och bockning. Vi kan även hjälpa till med varmgalvanisering och elförzinkning för att skydda och förbättra materialens livslängd. Dessutom har vi egen våtlackering för att ge ytbehandling och skydd åt de svetsade konstruktionerna.

Vårt breda utbud av tjänster gör oss till det perfekta valet för en flera områden inom industriell svetsning. Ta kontakt med oss på Glasmek idag för rådgivning och service! Vi kan nås på telefonnummer 0479-53 53 00 eller på mail info@glasmek.se. Vi ser fram emot att inleda ett samarbete med dig!

Vanliga frågor om svetsning

Vilken typ av svetsning är bäst lämpad för tunna material och svårtillgängliga områden?
För tunna material och svårtillgängliga områden är TIG-svetsning (Tungsten Inert Gas) vanligtvis den bästa metoden. TIG-svetsning använder en icke-förbrännbar wolframelektrod och en skyddande atmosfär av inert gas för att producera en kontrollerad svetsfog. Det ger hög precision och möjliggör svetsning av känsliga material med tunna sektioner.

Vad är skillnaden mellan MIG-svetsning och MAG-svetsning?
MIG (Metal Inert Gas)-svetsning och MAG (Metal Active Gas)-svetsning är två varianter av gasmetallbågsvetsning. Skillnaden ligger i skyddsgasen som används. MIG-svetsning använder en inert gas, vanligtvis argon eller helium, medan MAG-svetsning använder en aktiv gas, exempelvis koldioxid eller en blandning av koldioxid och argon. Valet av gas påverkar svetsprocessens egenskaper och prestanda beroende på materialet och specifika krav.

Vilken svetsmetod är bäst för snabb svetsning av större ytor?
MIG/MAG-svetsning (Metal Inert Gas/Metal Active Gas) är den bästa metoden för snabb svetsning av större ytor. Denna svetsningsteknik använder en trådelektrod och en skyddsgas för att skapa svetsfogen. MIG/MAG-svetsning är effektiv, produktiv och vanligt förekommande inom industriell produktion där snabbhet och genomströmning är viktiga faktorer.

0
Feed

Lämna en kommentar